Oktoberfest 2018 tudnivalók, információk

Hogyan foglalhatom le az Oktoberfest 2018 München-i sörfesztivál programot?

A jelentkezéshez csak kattintson a Foglalás menüpontra és értelemszerűen töltse ki a megjelenő űrlapot. Kérjük, pontos adatokat adjon meg, hiszen ez alapján készítjük el Utazási Szerződését is.
Jelentkezéskor, kérjük, adják meg a nevüket, telefonszámukat, e-mail címüket és utastársaik nevét és pontos születési dátumát is.

FONTOS: a foglalásokat a visszaigazolástól számított legfeljebb 3 munkanapig tudjuk tartani, ezalatt kérjük, hogy rendezze a befizetését. Átutalás esetén ügyeljen arra, hogy akár 1-2 napig is eltarthat, mire megérkezik a pénz, ezért javasoljuk, hogy már a visszaigazolás napján indítsa el az átutalást.

Az indulás hetében a foglalásokat 1 napig tudjuk tartani!

Természetesen irodáinkban mindig szívesen fogadjuk utasainkat! Irodáink elérhetőségét és nyitva tartási idejét a Kapcsolat menüpontra kattintva érheti el.

Mitől "Olasz hétvége" az olasz hétvége?

Az olasz hétvége csak elnevezésében olasz, külön program nincs ezen a hétvégén. Az elnevezés oka, hogy a 2. hétvégén mennek tömegesen az olasz turisták a sörfesztiválra.

Hogyan tudom befizetni az Oktoberfest 2018 részvételi díját?

Utasaink a részvételi díjat banki átutalással vagy személyesen, irodáinkban készpénzben illetve bankkártyával tudják befizetni.
FONTOS: az indulás hetében úgy semmiképpen ne utaljanak, hogy munkatársunktól nem kaptak visszaigazolást a foglalásról!
Miután számlánkra megérkezett a részvételi díj, email-ben küldjük el Önöknek az utazáshoz szükséges dokumentumokat. (Utazási szerződés, részvételi jegy stb.)

Részvételi jegyet indulás előtt 1-3 nappal küldünk!

Felszálláskor a részvételi jegyüket kérheti a csoportkísérő, ezért ne felejtsék otthon. Amennyiben nincs módjuk a részvételi jegy kinyomtatására, úgy telefonon is be lehet azt mutatni, illetve csoportkísérőink a nevek alapján is be tudják Önöket azonosítani az autóbusznál, ehhez azonban kérjük, hogy a részvételi jegyen feltüntetett adatok szerint keressék a részvételi jegyen megjelölt autóbuszukat az indulási helyen és megadott időpontban.

Mennyi költőpénzt vigyünk magunkkal a sörfesztiválra?

Amennyiben meleg ételt szeretnétek fogyasztani, ebéd vagy vacsora néhány sarokra a legfrekventáltabb helyektől, látnivalóktól már 10-18 euróért kapható. Egy sör ára már 10 Euro fölött van. Van lehetőség palackozott sör vásárlásra is, akár csatos üvegben is, melynek ára (függően attól milyen típusú sört, milyen kiszerelésben és hol vásároljuk meg) kb. 1-2 €-tól indul.

Milyen autóbuszokkal utazunk a München-i sörfesztiválra?

Irodánk minden esetben felső kategóriás nyugati típusú autóbuszokkal utaztat. Az ülések busztípustól függően általában dönthetők. A jelentkezők létszámától függően előfordulhatnak emeletes és normál buszok is, bár jellemzően irodánk a kényelem miatt emeletes buszokkal csak nagyon ritka esetben utaztat.

Kiválaszthatom a buszon a helyemet?

A nagy létszámára való tekintettel az ülőhelyeket indulás előtt néhány nappal osztjuk be, figyelembe véve az egyes nagyobb társaságok méretét, hiszen az a célunk, hogy a barátok, családtagok minden esetben egymás mellett, vagy egymás közvetlen közelében ülhessenek. Amennyiben többen utaznának együtt, javasoljuk, hogy együtt jelentkezzenek be az utazásra, hiszen akik egy szerződésen szerepelnek, garantáltan ugyanazon a buszon fognak együtt utazni.

Van a buszon WC?

A legújabb típusú autóbuszokba az EU-s előírásoknak megfelelően már nem építenek be WC-t. Azon buszokban, ahol még lenne WC, kényelmi okok miatt le vannak zárva (tartályok ürítésének nehézségei okán). 3-4 óránként tartunk pihenőket kulturált benzinkutaknál, ahol mindenkinek lehetősége van kényelmesen mosdóba menni. Érdemes aprópénzt készíteni a mosdóhasználathoz!

Mit vigyek magammal az utazásra?

Nem érdemes sok mindent hozni, mert az autóbuszok napközben külvárosi parkolókban fognak megállni, így mindent, amire szükségük van, magukkal kell vinni. A nap nagy részét szabadtéren töltjük. Kérjük, amennyiben már délelőtt bevásárolnak, úgy gondoljanak arra, hogy a buszba bepakolni csak este lesz lehetőségük. Az autóbuszra hozható párna és takaró is, melyeket fent is hagyhatnak a buszon. Az autóbuszon felejtett tárgyakért sem irodánk, sem az autóbuszos cégek nem tudnak felelősséget vállalni! A buszon felejtett tárgyakat, amennyiben előkerülnek,

FONTOS: a jelentkezéskor megadott mobiltelefon egész nap legyen feltöltött és bekapcsolt állapotban, hiszen csoportkísérőnk csak ezen tudja elérni Önöket. Indulás előtt győződjenek meg róla, hogy a telefonjuk külföldön is használható-e, azaz automatikusan átáll a külföldi hálózatra vagy manuálisan kell esetleg átkapcsolni. Az autóbuszokon a telefonok töltése nem lehetséges, így javasoljuk a mobil telefontöltő használatát (aki rendelkezik ilyennel). Az éttermekben sok esetben van lehetőség a telefonokat saját hálózati töltőről is feltölteni. Nem minden vendéglátó helyen áll rendelkezésre ilyen lehetőség! Érdemes azonban a helyszínen (étteremben, vendéglátó egységekben) erről tájékozódni.

Kérjük, visszaérkezéskor mindenképpen alaposan ellenőrizzék, hogy semmit sem hagytak a buszon! Autóbuszaink akár már pár órával később újabb csoportokat szállíthatnak, így az elhagyott tárgyakat nem biztos, hogy meg fogjuk találni.

Szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy amennyiben csomagjuk nem fér el a kalaptartón vagy a felső poggyásztartóban, úgy kollégáink kérhetik a csomagok elhelyezését a csomagtérben. A buszon a folyosót szabadon kell hagyni, ott csomagok nem szállíthatók! 

Milyen papírokra van szükségem a határátlépéshez?

 „Németország 2015. szeptember 13-tól átmenetileg ismét bevezeti a határellenőrzést a közúti, légi és vasúti forgalomban, különös tekintettel a déli államhatárra Ausztria felől. Az intézkedés visszavonásig érvényes. Magyar állampolgárok csak érvényes úti okmány birtokában (útlevél, személyi igazolvány) léphetik át a német-osztrák határt. A közúti határellenőrzés következtében elsődlegesen Passau, Freilassing és Bad Reichenhall/Rosenheim körzetében jelentős forgalomlassulással, várakozással kell számolni.”

(Az előző évi tapasztalataink alapján ez nem feltétlenül jár fennakadással és nem is jellemző minden határátlépéskor. Ennek ellenére mindenképpen figyeljünk utazási dokumentumainkra és azok érvényességére! Úti-okmány nélkül le is szállítanak az autóbuszról, s ez ellen az Euro Travel vagy annak icsoportkísérője nem tehet semmit!)

1.) Beutazási feltételek magyar állampolgárok számára a Németországi Szövetségi Köztársaságba:

A beutazáshoz érvényes magyar személyazonosító igazolvány (minden típusú, valamint az ideiglenes kártyaformátumú személyi igazolvány is elfogadott), vagy érvényes magyar útlevél szükséges. Az úti-okmánynak a németországi beutazáskor, valamint az ország elhagyásakor még érvényesnek kell lennie. Magyar állampolgárok számára 2004. május 1-jétől teljesen megszűnt a vízumkötelezettség, függetlenül attól, mi a beutazás célja és mennyi annak időtartama.

2.) Kiskorúak beutazása (törvényes képviselő nélkül):

A határellenőrzéssel, mélységi ellenőrzéssel foglalkozó német szövetségi rendőrség tájékoztatása szerint ajánlatos, hogy a törvényes képviselő nélkül, kísérettel vagy kíséret nélkül utazó kiskorú gyermekek vagy azok kísérői rendelkezzenek a németországi belépés, tartózkodás és kiutazás ideje alatt a gyermek törvényes képviselőjének/képviselőinek egyszerű (előírt forma nélküli, lehetőség szerint egy világnyelven írott) beleegyező nyilatkozatával a gyermek külföldre utazásával kapcsolatban. A nyilatkozatnak tartalmaznia kell a gyermek személyi adatait, a kísérő személyi adatait, utazási célt, időtartamot, a törvényes képviselő/k személyi adatait, pontos elérhetőségét. A nyilatkozatot két tanú, vagy közjegyző előtt javasolt megtenni. Ajánlatos továbbá, hogy rendelkezzenek a gyermek törvényes képviselőjének/inek személyazonosságát igazoló okmány adatoldalának másolatával.

Forrás: http://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?nemetorszag#c
és
http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/Munchen/hu/hu_Konzuliinfo/110523_A_No_ba_valo_beutazas_tartozkodas_felt_magyaroknak.htm

FIGYELEM! Fentieket figyelembe véve a jogosítvány nem elegendő a beutazáshoz!

Kiskorú gyermekem kísérővel vagy egyedül utazik. Milyen engedélyek szükségesek ehhez, kell-e egyáltalán ilyen engedély?

„A kiskorúak külföldre utazása esetén javasolt, hogy a kiskorú vagy a vele utazó személy vigye magával a szülők (ha csak az egyik szülővel utazik, akkor a másik szülő) magyarul és a meglátogatni szándékozott - illetve a tranzit - ország nyelvén készült, vagy fordítással ellátott hozzájáruló nyilatkozatát a gyermek külföldre utazásához és ottani tartózkodásához.

Amennyiben a hozzájárulási nyilatkozat lefordítása a meglátogatni szándékozott ország nyelvén nehézségekbe ütközik, úgy az angol vagy német fordítás is elegendő lehet. Hivatalos fordítás nem szükséges.

A szülői hozzájárulási nyilatkozat kiállításához nincs egységes uniós formanyomtatvány.

A nyilatkozatban az alábbi adatokat célszerű feltüntetni:

  1. a kiskorú, a kísérő és a szülő(k) adatai (születési adatok);
  2. a kiskorú utazásra jogosító okmányának száma;
  3. a külföldi tartózkodás célja, helye (cím, telefon);
  4. a meglátogatni kívánt személy vagy intézmény (iskola, tanfolyamszervező) adatai, elérhetősége.

Amennyiben például egy óvodás vagy iskolás csoport utazik szülői kíséret nélkül egy másik országba, és a kirándulást szervező szervezet / intézmény rendelkezik egységes nyilatkozattal arról, hogy a szülők hozzájárultak a kiskorú gyermek külföldi utazásához, nincs szükség külön szülői hozzájáruló nyilatkozatra.”

Forrás:  www.police.hu

Beleegyező nyilatkozat letölthető ITT!

Milyen időjárásra számítsak?

Az Oktoberfest őszi rendezvény, így minden eshetőségre célszerű felkészülni. Öltözködjünk rétegesen, hasznos lehet egy vízhatlan kabát, vagy kisebb táskába is elhelyezhető esernyő. Cipőnket úgy válasszuk meg, hogy kényelmes legyen, hiszen hosszú lesz a nap és várhatóan rengeteget fogunk sétálni.

Önök kérdezték

Mit tartalmaz a BBP biztosítás?

Külföldi utazás vagy tartózkodás idejére szóló betegség-, baleset-, és poggyász - biztosítást.

Milyen felszereltségű busszal viszik az utasokat?

Irodánk minden esetben felső kategóriás nyugati típusú autóbuszokkal utaztat. Az ülések busztípustól függően általában dönthetők és szélesíthetők. A jelentkezők létszámától függően elfordulhatnak emeletes és normál buszok is.

3-4 óránként, ill. igény szerint pihenőket tartunk kulturált benzinkutaknál, ahol mindenkinek lehetősége van kényelmesen mosdóba menni (mosdóhasználatra javasolt pár € aprópénzt hozni).

Az ülésrend előre meg van-e határozva, vagy pedig az érkezés sorrendje szerint foglalhatjuk el a helyünket az autóbuszon?

Megpróbáljuk figyelembe venni a kéréseket, de garanciát azok teljesítésére nem tudunk vállalni. Garantált, fix ülőhely foglalása: 3.000,- Ft / fő

Ha személyesen az irodában szeretnék befizetni az útra, mettől meddig tehetem meg? Hét végén is nyitva vannak?

Euro Travel Pólus Center
H-V: 10:00 - 20:00
Euro Travel Andrássy út
H-P: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 13:00

Oktoberfest 2018

Oktoberfest 2018 München Foglalás - Nyitó hétvége

Oktoberfest 2018 München Foglalás - Olasz hétvége

Oktoberfest 2018 München Foglalás - Záró hétvége

Partly Cloudy

12°C

Munchen

Partly Cloudy

Humidity: 73%

Wind: 6.44 km/h

  • 18 Oct 2018

    Partly Cloudy 18°C 5°C

  • 19 Oct 2018

    Partly Cloudy 17°C 7°C