Nyerj Söröshordót!

Jöjjön az Oktoberfest-re velünk! A résztvevők között söröshordót sorsolunk ki! Foglalás IDE kattintva!

A nyereményjáték célja

Az Euro Travel International Kft. nyereményjátékának a célja, hogy felhívjuk utasaink figyelmét minőségi szolgáltatásainkra. A nyereményt a 2018-as müncheni Oktoberfest Sörfesztivál zárása után sorsoljuk ki, a nyerteseket közzétesszük weboldalunkon és a Facebookon.

Bővebben...:

A sörsátrak nyitvatartási idejéről

Ahhoz, hogy ne maradjunk le a sörsátrak nyitva tartásáról, íme néhány fontos információ a sátrak látogatásáról:

A 185. Oktoberfest 2018. szeptember 22-én, 12 órakor nyitja és 2018.október 7-én 23.30 órakor zárja kapuit.

Bővebben...:

A 2018-as sörárakról - mennyi az annyi?

Idén, ahogy 2017-ben is, már 10 Euro felett az egy mász / liter / sör ára. A sörbarátoknak a tavalyi árhoz képest 3, 17 % többet kell fizetni a kedvenc italukért.

Körbejártuk, melyik sátorban mennyi lesz és volt korábban a sör.

Bővebben...:

Látnivalók Münchenben

Karlsplatz és a Karlstor

A Karlsplatz teret a helyiek csak „Stachus”-nak becézik. München legfontosabb tere, amely régen a sóutak találkozási pontja is volt. Ma, ha valaki azt kérdezi tőlünk, hogy hogyan jut el leggyorsabban a Karlsplatz-ra, biztosak lehetünk benne, hogy nem müncheni lakossal találkoztunk össze. A tér alatti metróállomáson zárójelben szintén ki van írva a tér beceneve.

A középkorban a téren ment keresztül a só út, melynek a város létezését és jólétét köszönheti. A 13. század második felében itt épült fel a második városfal, melyről írásos dokumentum maradt az utókorra. Nevét a 18. században uralkodó, a nép körében nem túl népszerű, a Wittelsbach házból származó Károly Teodorról kapta.

Bővebben...:

Bajor konyha

A bajor konyha rokon a cseh és az osztrák konyhával a földrajzi közelségük miatt. Erre remek példa a gombóc és tésztafélék. Ilyenek többek között a szilvás gombóc, gőzgombóc, zsemlegombóc és a májgombóc. A kitűnő húsételek, mint a ropogós bajor sertéssült, a burgonyagombóc (nyers burgonyából) és a káposztasaláta szintén jellemzőek a bajor konyhára. A vadkacsát párolt lilakáposztával szokták tálalni.

Az étlap főfogásai közül nem hiányozhat a süllő és az ökörmell sem. A bajorokra jellemző a második „reggeli” amelyre fehér kolbászt, „leberkäse”t vagy sertéskoronát (sült oldalas) esznek.

Bővebben...:

9 TIPP, hogyan éld túl az Oktoberfest-et

Korsók, keblek és bőrnadrágos lábak – az Oktoberfesthez kapcsolódó klisékből valószínűleg egy nagyobb sörsátrat meg lehetne tölteni, de lefogadjuk, azt mégsem tudod, miért nem lehet lefordítani azt, hogy “Gemütlichkeit”, vagy hogyan került egy műfogsor a talált tárgyak osztályára, és hogy a jódlizás vagy az oompah illik-e jobban a személyiségedhez.

Bővebben...:

Az első Oktoberfest története

1810 óta megrendezésre kerül Németország legnagyobb sörünnepe. Az esemény alkalmából a müncheni sörfőzdék a legkülönlegesebb söröket főzik, amelyeknek alkoholtartalma nagyban eltér a mindennapokétól, ezért nem meglepő, hogy évente több millió belföldi és külföldi turistát vonz magához ez a hatalmas ünnepély.

A legelső Oktoberfest, nem is sörfesztivál volt, hanem egy esküvőnek indult. 1810. október 12-én Terézia Sarolt szász hercegnő és Lajos trónörökös herceg házassága alkalmából. Hatalmas ünnepély volt, hiszen az egész várost meghívták a vigadalomra. Ennek a jeles esemény kapcsán nevezték el a mezőt, ami az Oktoberfest helyszínéül szolgál napjainkban, Terézia-mezőnek, azaz Theresienwiesé-nek.

Bővebben...:

Az Oktoberfest legcsinosabb hölgyei Dirndl-t viselnek

Hogy mi az a Dirndl? Te is jól tudod, csak eddig azt nem tudtad, hogy így hívják. Az a tradicionális bajor ruha, amit a lányok viselnek az Oktoberfesten – igen, ami dús kebleket és imádnivaló formát varázsol nekik.

Az évszázadokon átívelő fesztiválsorozatról  most összegyűjtöttük az utóbbi évek 20 legszexisebb nőjét – volt miből válogatnunk… Isten áldja Németországot!

Bővebben...:

Melyik hétvégén utazzak az Oktoberfestre?

Sokan kérdezitek tőlünk, melyik hétvégén érdemes ellátogatni az Oktoberfestre, amire legszívesebben azt felelnénk: mindegyiket látni kell! De mivel a többség – sajnos – csak egy időpontban tud velünk tartani, összeszedtük néhány mondatban, mit érdemes tudni az egyes hétvégékről.

Bővebben...:

Önök kérdezték

Mit tartalmaz a BBP biztosítás?

Külföldi utazás vagy tartózkodás idejére szóló betegség-, baleset-, és poggyász - biztosítást.

Milyen felszereltségű busszal viszik az utasokat?

Irodánk minden esetben felső kategóriás nyugati típusú autóbuszokkal utaztat. Az ülések busztípustól függően általában dönthetők és szélesíthetők. A jelentkezők létszámától függően elfordulhatnak emeletes és normál buszok is.

3-4 óránként, ill. igény szerint pihenőket tartunk kulturált benzinkutaknál, ahol mindenkinek lehetősége van kényelmesen mosdóba menni (mosdóhasználatra javasolt pár € aprópénzt hozni).

Az ülésrend előre meg van-e határozva, vagy pedig az érkezés sorrendje szerint foglalhatjuk el a helyünket az autóbuszon?

Megpróbáljuk figyelembe venni a kéréseket, de garanciát azok teljesítésére nem tudunk vállalni. Garantált, fix ülőhely foglalása: 3.000,- Ft / fő

Ha személyesen az irodában szeretnék befizetni az útra, mettől meddig tehetem meg? Hét végén is nyitva vannak?

Euro Travel Pólus Center
H-V: 10:00 - 20:00
Euro Travel Andrássy út
H-P: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 13:00

Oktoberfest 2018

Oktoberfest 2018 München Foglalás - Nyitó hétvége

Oktoberfest 2018 München Foglalás - Olasz hétvége

Oktoberfest 2018 München Foglalás - Záró hétvége

Mostly Cloudy

1°C

Munchen

Mostly Cloudy

Humidity: 86%

Wind: 6.44 km/h

  • 12 Dec 2018

    Snow 1°C 0°C

  • 13 Dec 2018

    Mostly Cloudy -1°C -2°C