Oktoberfest 2018 Münchenben - Részletes program

 


1. NAP (PÉNTEK ESTE)

Találkozás a Hősök terén, a Műcsarnok melletti parkolóban, az Euro Travel feliratú, sorszámozott autóbuszoknál.

Felszállási helyek:

 • Budapest - Hősök tere, Műcsarnok parkoló - 23:00
 • Tata, Tatabánya - M1 autópálya LUKOIL benzinkút (Tatabányai lehajtó) - 23:40
 • Győr - Rába Hotel Parkoló - 00:30 (szombat!)
 • Mosonmagyaróvár - M1 autópálya MOL benzinkút - 01:00 (szombat!)

Folyamatos utazás technikai pihenőkkel Münchenbe. Megállók körülbelül 3-4 óránként benzinkutaknál. Érdemes Euró apróval készülni.


2. NAP (SZOMBAT)

A reggeli órákban egy hosszabb megállás során lehetőség lesz reggelizni, megmosakodni. Továbbindulás a bajor fővárosba, Münchenbe.

A program első megállója az Olimpiai Falu, mely az 1972-ben megrendezésre került tragikus olimpiának adott otthont. Ismerkedés a parkkal, ahol a hírességek sétányán ismert emberek, főként zenészek kézlenyomatai tekinthetők meg. Az olimpiai falu jellegzetessége az olimpiai stadion, mely 30 éven át adott otthont a Bayern München és az 1860 München labdarúgó csapatainak. A parkban lévő rövid séta után tovább utazunk München belvárosába.

Érkezés a müncheni főpályaudvarhoz. Városnéző séta a bajor fővárosban: Karlsplatz (becenevén Stachus), Karlstor, Kaufinger Straße, St. Michael templom, Frauenkirche, Marienplatz, Régi és Új Városháza. Minden nap 11 és 12 órakor látható és hallható a harangjáték. A tér megtelik turistákkal, akik együtt nézik meg a 32 figurából álló harangjátékot, melyen a történelem fontos eseményei és táncai jelennek meg.

A teret elhagyva séta a híres Hofbrauhaus-hoz. Aki szeretne, betérhet egy korsó sörre, vagy egy ízletes ebédre is. Érdemes azzal számolni, hogy a szabad helyek keresgélése időt és türelmet vesz igénybe, de a hely jellegzetessége és hangulata bőven kárpótolja a látogatót.

Tovább sétálva a Viktualeinmarkt-ra érkezünk, ahol szinte mindent megtalálunk: zöldségeket, gyümölcsöket, sült kolbászt, perecet.

A városnézés végállomása a Theresienwise, az Oktoberfest helyszíne. Szabadprogram során mindenki maga fedezheti fel az igazi sörfesztivált!

ÚJDONSÁG! Fakultatív programlehetőségek délutánra:

 • BMW Welt megtekintése, INGYENES!
 • Allianz Aréna megtekintése csoportkísérővel
 • Deutsches Múzeum, Bajorország legnagyobb kiállításának megtekintése
 • Kirándulás Dachauba

 
TOVÁBBI ÚJDONSÁG! Találkozás 23:00-kor a főpályaudvarnál!  Még több időnk jut a sörsátrakra, a város felfedezésére és esetleg egy after party beiktatására.
Hazautazás, 3-4 óránkénti pihenőkkel.

 

3. NAP (VASÁRNAP)
Érkezés Budapestre a reggeli órákban.


Lehetőség van garantált ülőhely foglalására! Felár: 2.000.- Ft/fő


Ne maradj le az Oktoberfest fantasztikus programjairól!

Tarts az EURO TRAVELLEL idén is a sör ünnepére, hiszen több éves tapasztalatunk garancia egy kellemes és élményekben gazdag utazásra!

 


 

De hogyan alakult ki ez a közel 6,5 millió látogatót vonzó mulatság?


Mindenki hallott már az oktoberfest sörfesztiválról, de talán a történetét, kialakulását nem annyian ismerik. Az közismert, hogy ősszel kerítenek rá sort. Azt azonban nem mindenki tudja, hogy a fesztivál időpontját fokozatosan előbbre hozták, hogy az időjárás kedvezőbb legyen az ünnepség alatt, és hogy ne kelljen fűteni a sátrakat, hanem kényelmes öltözékben adhassa át magát az ember a szórakozásnak, illetve a sör fogyasztásának.  Így a fesztivál kezdete jellemzően szeptember végére esik, a vége pedig október elejére. Hogy a fesztivál kialakulásának okát megértsük, időben a kezdetére vissza kell menni egészen 1810. október 17-ig, amikor a trónörökös, a későbbi I. Lajos feleségül vette Terézia hercegnőt.

Ez olyan nagy esemény volt, hogy méltó módon akarták megünnepelni, ezért meghívták az esküvőt követő ünnepségre München teljes lakosságát. A nagy mulatság fényét tovább emelte a nagy volumenű lóverseny, mellyel a vőlegénynek tisztelegtek, aki köztudottan szerette a sportokat. A verseny és az ünnepség helye az akkor még a városon kívül elhelyezkedő rét volt, amelyet a mai napig a helybeliek „Wiesn” rétnek neveznek. Az ünnepségnek akkora sikere volt, hogy felmerült az igény a rendszeres megtartására, melyhez a város vezetői beleegyezésüket adták. Természetesen kezdetben szó sem volt a maihoz hasonló méretű rendezvényekről. Az oktoberfest folyamatosan fejlődött, míg végül elnyerte a mai képét. Kezdetben csak egy-két talponálló gondoskodott a résztvevőkről, majd engedélyezték a sör árusítását, aztán rá egy évre az első grillcsirkés is megjelent. Hozzákapcsolták a 4 évente megrendezésre kerülő mezőgazdasági vásárt is. Fontos esemény volt a Bavaria szobor felállítása 1850-ben, illetve a villanyvilágítás bevezetése 1880-ban. Hamarosan nemzetközi méretűvé nőtte ki magát a rendezvény. Ma már a világ minden tájáról érkeznek kikapcsolódni vágyók, illetve a sör szerelmesei.

Programok az Oktoberfesten


Kezdetnek meg kell említeni magát a látványt, a grandiózus méreteket, a hatalmas sörsátrakat, a tömeg sokszínűségét. A sátrak méretére jellemző, hogy több ezer ember leültetésére is alkalmasak. Sőt a jelenlegi legnagyobb sátor a Hofbräu-sátor, a maga 82 méter hosszával és 65 méter szélességével. Így 10 ezer embernek biztosít leülési lehetőséget, és plusz 1 000 embernek állóhelyet. Alapterülete eléri az 5 084 nm-t, és pluszban rendelkezik 2 000 nm kertrésszel is. A sátor népszerűségét nem csak a hagyományok tisztelete és a nemzetközi elemekkel való szerencsés ötvözés adja, hanem a tökéletes díszítés, melyhez 6 mázsa komlószálat használtak fel, illetve még a táncolási lehetőség is. Természetesen a sátrakon, illetve az azokban lévő hangulaton kívül egyéb szórakozási lehetőségek sora várja a kikapcsolódni vágyókat. Így többek között megtalálható az óriáskerék, a körhinta, a toronycsúszda, a hullámvasút, illetve ember nagyságú bábszínház, bohócok, a színes népviseletbe öltözött fellépők, hagyományos sramli zene, és esténként természetesen a popzene is. A rendezvény nem nélkülözi a hírességeket sem, rendszeresen megjelennek a fesztiválon, így többek között példáulDavid Copperfield, és Paris Hilton is.

Nem véletlen tehát, hogy az Oktoberfest túlnőtt a határokon és világraszóló eseményként 6,5 millió embert vonz évente Münchenbe. Rendkívül egyedi lehetősége ez a kikapcsolódásnak, a szórakozásnak, a kultúrának, és a kapcsolatépítésnek.  

Ugye számíthatunk Önre is résztvevőként?!

Önök kérdezték

Mit tartalmaz a BBP biztosítás?

Külföldi utazás vagy tartózkodás idejére szóló betegség-, baleset-, és poggyász - biztosítást.

Milyen felszereltségű busszal viszik az utasokat?

Irodánk minden esetben felső kategóriás nyugati típusú autóbuszokkal utaztat. Az ülések busztípustól függően általában dönthetők és szélesíthetők. A jelentkezők létszámától függően elfordulhatnak emeletes és normál buszok is.

3-4 óránként, ill. igény szerint pihenőket tartunk kulturált benzinkutaknál, ahol mindenkinek lehetősége van kényelmesen mosdóba menni (mosdóhasználatra javasolt pár € aprópénzt hozni).

Az ülésrend előre meg van-e határozva, vagy pedig az érkezés sorrendje szerint foglalhatjuk el a helyünket az autóbuszon?

Megpróbáljuk figyelembe venni a kéréseket, de garanciát azok teljesítésére nem tudunk vállalni. Garantált, fix ülőhely foglalása: 3.000,- Ft / fő

Ha személyesen az irodában szeretnék befizetni az útra, mettől meddig tehetem meg? Hét végén is nyitva vannak?

Euro Travel Pólus Center
H-V: 10:00 - 20:00
Euro Travel Andrássy út
H-P: 9:00 - 18:00
Szombat: 9:00 - 13:00

Oktoberfest 2018

Oktoberfest 2018 München Foglalás - Nyitó hétvége

Oktoberfest 2018 München Foglalás - Olasz hétvége

Oktoberfest 2018 München Foglalás - Záró hétvége

Partly Cloudy

12°C

Munchen

Partly Cloudy

Humidity: 73%

Wind: 6.44 km/h

 • 18 Oct 2018

  Partly Cloudy 18°C 5°C

 • 19 Oct 2018

  Partly Cloudy 17°C 7°C